Hier moet je rekening mee houden bij het opknappen van een oude woning!

Steeds meer mensen besluiten tegenwoordig om een oude woning op te kopen om deze vervolgens volledig op te knappen. Dit kan je een erg mooie winst opleveren, maar hierbij speelt de aanpak wel een cruciale rol. Als je de renovatie van een woning succesvol wilt afronden, is het erg belangrijk dat je zorgt voor een goede aanpak. In dit artikel bespreken we een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. 

 

Maak vooraf een ontwerp en weet waar je aan begint

 

Voordat je begint met verbouwen van de woning is het verstandig om een compleet ontwerp te hebben. Maak duidelijk hoe je het er uiteindelijk uit wilt laten zien en bepaal aan de hand hiervan je budget. Overigens is je budget ook afhankelijk van de uiteindelijke verkoopprijs. Zoek daarom van te voren uit wat een soortgelijke woning op de woningmarkt doet. Houd er hierbij wel rekening mee dat de waarde van een woning kan schommelen. Als het dus een project is van langer dan een jaar, dan heeft dit zeker invloed op de verkoopprijs. Bovendien kan dit er ook voor zorgen dat inkoopprijzen anders zullen zijn. Houd hier rekening en zorg voor een goede marge. 

 

Houd bij het ontwerp rekening met de trends

 

Om ervoor te zorgen dat je de woning uiteindelijk makkelijker verkocht of verhuurd krijgt, is het van belang om rekening te houden met de trends. Kijk wat voor trends er opkomend zijn en probeer hierop in te spelen. Bij bijvoorbeeld de inrichting van de badkamer is dit van groot belang. De badkamermeubels kun je overigens ook het beste ruim van te voren bestellen. In de meeste gevallen duurt het namelijk enkele maanden voordat alles binnen is. Een voorbeeld van een badkamermeubel die erg populair is, is een badkamerspiegelkast met verlichting. Deze kun je zowel bij een fysieke sanitair winkel als webshop kopen. 

 

Hoeveel tijd kan je er zelf in steken?

 

Maak voordat je begint een duidelijke planning. Kijk goed naar hoeveel tijd je er zelf in wilt steken en wees hierin realistisch. Als je eenmaal een planning hebt gemaakt, is het zeer belangrijk dat jij je hier koste wat het kost aan houdt. Doe je dit niet dan is de kans aanzienlijk dat de planning uiteindelijk uitloopt en dat wil je natuurlijk voorkomen. Dit zorgt namelijk al snel voor een behoorlijke financiële schade.