Houd vast die kou!

We zitten midden in de zomer. En ondanks dat we al een hoop regenbuien en donkere dagen hebben gehad, zoals het hoort in een Oer-Hollandse zomer, komen er nu weer hoge temperaturen aan. Daar kan je je maar beter op voorbereiden. In deze blog vertel ik je hoe je het koel houdt wanneer het warm wordt in huis. Lees je mee?

Kies voor luchtige beddengoed

In de zomer is het essentieel om te kiezen voor lichtgewicht en ademend beddengoed. Vervang je dikke dekbed met een dunner zomerdekbed of een laken. Katoen en linnen zijn uitstekende materialen die vocht absorberen en je koel houden tijdens warme nachten. Soms is enkel een katoenen plaid voldoende. Andere mensen zweren bij lakens zonder de dekens. Ook dat is luchtig en geeft je toch een beetje het gevoel van een deken.

Plaats een ventilator of airconditioner

Een ventilator kan wonderen doen om de luchtcirculatie in je slaapkamer te verbeteren. Zet de ventilator strategisch bij een open raam, zodat koele lucht naar binnen wordt geblazen en warme lucht naar buiten wordt afgevoerd. Als je budget het toelaat, overweeg dan een airconditioner voor een nog effectievere verkoeling. Airco kan ervoor zorgen dat de temperatuur in een kamer heel erg naar beneden gaat en zo heb je meer controle over het klimaat in je kamer. De airco's van Cewlbox kun je op verschillende plekken laten plaatsen, het ligt er maar net aan waar jij de koelte het meeste nodig hebt. Zo zijn er ook Cewlbox woonkamer airco's.

Verduisterende gordijnen

Langere dagen betekenen meer zonlicht, maar het kan ook zorgen voor een warmer binnenklimaat. Investeer in verduisterende gordijnen om overdag de zon buiten te houden en de temperatuur binnen te verlagen. Zo blijft je slaapkamer aangenaam en slaap je beter.

Minimaliseer elektronica en verlichting

Elektronische apparaten, zoals tv's en computers, geven warmte af. Zet ze uit en haal stekkers uit het stopcontact wanneer je ze niet gebruikt. Kies voor energiezuinige verlichting en dimbare lampen om de warmteproductie te verminderen. Het zijn kleine dingetjes maar alles bij elkaar opgeteld, maakt het een groot verschil. Waarschijnlijk meer dan je denkt!

Zomerse decoratie

Geef je slaapkamer een zomers tintje met lichte en frisse decoratie. Kies voor heldere kleuren en lichte stoffen in kussens, spreien en accessoires. Een vleugje zomerse sfeer kan je gemoedstoestand positief beïnvloeden en je helpen ontspannen. Daarnaast geven koele kleuren zoals lichtblauw en wit ook het gevoel van frisheid en zorgt het ervoor dat de warmte minder makkelijk vastgehouden wordt.

Met deze tips houd jij het aangenaam in huis als de temperaturen weer stijgen!