Hoe kies je het perfecte terrasmeubilair en houten tafelbladen voor jouw horecazaak?

Als horecaondernemer wil je natuurlijk dat jouw terras er aantrekkelijk uitziet en comfortabel is voor je gasten. Een belangrijk onderdeel hiervan is het kiezen van het juiste horeca terrasmeubilair en houten tafelbladen horeca. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het maken van deze keuze en geven we je tips om het perfecte terras samen te stellen.

De belangrijkste factoren voor het kiezen van terrasmeubilair

Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van terrasmeubilair. Hieronder bespreken we de twee belangrijkste.

Comfort en functionaliteit

Comfort is natuurlijk erg belangrijk. Je wilt dat jouw gasten zich op hun gemak voelen en lang blijven zitten. Kies daarom voor comfortabele stoelen met kussens en een goede rugleuning. Daarnaast moet het meubilair ook functioneel zijn. Denk hierbij aan stapelbare stoelen en lichte meubels die makkelijk te verplaatsen zijn.

Weerbestendigheid en onderhoud

Je terrasmeubilair staat buiten en moet dus bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Kies voor meubels die gemaakt zijn van weerbestendige materialen, zoals aluminium, kunststof of teakhout. Deze materialen zijn ook makkelijk te onderhouden, wat tijd en moeite scheelt.

Soorten houten tafelbladen en hun voordelen

Houten tafelbladen geven een warme en gezellige uitstraling aan je terras. Er zijn verschillende soorten houten tafelbladen en elk heeft zijn eigen voordelen. Hieronder bespreken we de belangrijkste keuze: massief hout versus fineer.

Massief hout versus fineer

Massief houten tafelbladen zijn gemaakt van één soort hout en zijn over het algemeen sterker en duurzamer dan fineer. Ze kunnen echter wel krimpen of uitzetten door temperatuurverschillen. Fineer daarentegen bestaat uit meerdere lagen hout die op elkaar zijn geplakt. Dit maakt het minder gevoelig voor temperatuurverschillen, maar het kan wel minder sterk zijn dan massief hout.

Tips voor het combineren van terrasmeubilair en houten tafelbladen

Als je eenmaal het juiste terrasmeubilair en houten tafelbladen hebt gekozen, wil je natuurlijk dat het geheel er mooi en stijlvol uitziet. Hieronder geven we je een tip om dit te bereiken.

Stijl en sfeer creëren

Probeer een bepaalde stijl of sfeer te creëren op je terras door meubilair en tafelbladen te combineren die bij elkaar passen. Kies bijvoorbeeld voor een moderne look met strakke lijnen en eenvoudige kleuren, of ga voor een gezellige, landelijke stijl met robuuste, houten meubels. Vergeet ook niet om accessoires, zoals kussens en planten, toe te voegen om de sfeer helemaal af te maken.

Met deze tips ben je helemaal klaar om het perfecte terras voor jouw horecazaak samen te stellen. Veel succes!